luni, 18 noiembrie 2013

Tutorial detaliat instalare CyanogenMod pe Galaxy i5500

Într-un moment de maximă plictiseală m-am gândit să simplific oarecum tutorial-ul lui Droid şi să-i adaug fişierele cu ultimele versiuni ale port-ului Cyanogen Mod pe Galaxy i5500, ClockWorkMod Recovery, TouchWiz 3.0 şi nu în ultimul rând pachetul cu aplicaţiile Google. Dar ce atâta vorbă, hai să trecem la treabă.

Pentru a fluidiza procesul de upgrade al firmware-ului, în loc să uploadez fişierele individual pe Deposit Files sau mai ştiu eu ce, am ales să le pun pe toate într-o arhivă pe RapidShare, care oferă o rată de transfer net superioară.

Urmaţi acest link pentru descărcarea fişierelor: https://rapidshare.com/files/2793913998/Cyanogen.rar

Odată ce avem fişierul descărcat, folosim WinRar ( http://www.rarlab.com/rar/wrar410ro.exe ) pentru despachetarea lui.

Ar trebui să avem un folder care include următoarele fişiere:

Imagine

După ce ne-am asigurat că avem toate fişierele necesare pentru a putea continua, înainte de a începe procesul de scriere al firmware-ului trebuie să instalăm driverele Samsung USB pentru telefoane mobile, asta dacă nu avem Kies instalat.
Driverele ca pachet standalone le găsiţi aici: http://www.mediafire.com/?5g6hry3noq6o47h .

Dacă instalarea a decurs fără probleme, putem trece în sfârşit la partea cu instalarea firmware-ului pe telefon.
Avem nevoie de un cablu USB original Samsung (preferabil, însă ar trebui să funcţioneze fără probleme şi folosind un alt cablu).

Rugămintea mea este să urmaţi aceşti paşi in ordinea în care apar aici, altfel vă puteţi izbi de unele probleme.

1. Faceţi backup ale datelor pe care le consideraţi importante, NIMENI nu îşi va asuma răspunderea pentru date pierdute! Dacă vorbim de contacte, daţi export pe cardul SD, dupa care ulterior le copiaţi în calculator. Pentru restul: fotografii, clipuri etc, bănuiesc că aţi ghicit deja, la fel, le copiaţi in calculator. Deşi mici şansele, aceste procese de upgrade al firmware-ului pot decurge într-un mod neaşteptat.

2. Opriţi telefonul, după care îl introduceţi în download mode. Pentru a putea face acest lucru este necesar să tineţi apăsat, simultan, tastele volum jos, buton centru şi tasta de inchidere).

3. Conectaţi telefonul la calculator cu ajutorul cablului USB. Dacă telefonul nu a mai fost conectat în modul download până acum, jos, în zona de notificare Windows va apărea un balon care vă va spune că noul hardware este în curs de instalare. Aşteptaţi până procesul este finalizat, după care deschideţi "Odin Multi Downloader v4.28" inclus în arhiva furnizată de mine.

4. Pentru început vom rescrie baseband-ul telefonului cu unul care este "certificat" a fi complet compatibil cu Cyanogen Mod. Versiunea inclusă şi recomandată de mine este "I5500XWJP4". Din Odin, dăm click pe OPS şi selectăm fişierul "EUROPA_I5508_v1.0.ops". Bifăm opţiunea one package, după care dam click pe tab-ul cu acelaşi nume de sub "Select Integrate Package - Check One Package Option" şi selectăm fişierul "MODEM_I5500XWJP4.tar.md5", urmat de un click pe butonul "Start". Asteptam până ce procesul se finalizează, telefonul ar trebui să se restarteze şi să booteze in sistemul de operare.

5. Opriţi din nou telefonul, intraţi din nou in download mode, doar că de data aceasta, în loc de "MODEM_I5500XWJP4.tar.md5", vom selecta "ClockworkMod-Galaxy5-v0.7", urmat ca şi mai devreme de butonul "Start".

6. După finalizarea procesului de instalare telefonul va intra automat in ClockWorkMod Recovery. Navigarea prin aceste meniuri se face cu ajutorul tastelor sus/jos, iar selectarea prin butonul din mijloc. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să selectăm opţiunea "Wipe Data / Factory Reset", navigăm pănă la Yes (aşa va trebui să procedăm pentru fiecare acţiunea din CWM).

7. Acum vom trece la instalarea pachetelor. Mergem la "Mount and storage", după care "Mount USB Storage". Copiem fişierele "update-cm-7.2.0-RC0-galaxy5-v1.9-MADTEAM-signed", "Galaxy5-v1.9-hotfix3", "gapps-gb-20110828-signed", "TouchWiz_3.0_Port_v0.7" pe discul amovibil (cardul SD al telefonului) nou apărut in My Computer. Aşteptăm ca procesul să se finalizeze cu succes şi dăm "Unmount USB Storage" din meniul CWM al telefonului. Revenim la meniul principal folosind tasta back. Navigăm până la "Install zip from SD card" -> "Chose zip from SD card". Selectăm "update-cm-7.2.0-RC0-galaxy5-v1.9-MADTEAM-signed", urmat de Yes.

8. Acum vom instala hotfix-ul, la fel ca şi pasul anterior, doar că de data aceasta selectăm, după opţiunea "Chose zip from SD card" selectăm fişierul "Galaxy5-v1.9-hotfix3", urmat de Yes.

9. Ultimul pas obligatoriu, asta dacă vreţi să utilizaţi Android Market, şi mai mult decât sigur vă doriţi acest lucru este instalarea pachetului care include aplicaţiile Google. De menţionat este că aplicaţiile precum YouTube, Maps, etc. se pot instala prin Android Market foarte uşor. La fel ca şi până acum după opţiunea "Chose zip from SD card", de data aceasta selectăm "gapps-gb-20110828-signed", urmat de Yes.

10. Instalarea TouchWiz 3.0 (Launcher-ul sau interfaţa grafică, cum doriţi să îi spuneţi, care este inclus in firmware-urile de la Samsung). Nu diferă cu nimic, după "Chose zip from SD card", alegeţi "TouchWiz_3.0_Port_v0.7", iar în final Yes.

11. Daţi "Reboot System" din meniul principal şi aşteptaţi ca telefonul să booteze. Prima dată durează mai mult, dat fiind că trebuie să indexeze noile fişiere, aşa că nu ar trebui să fie niciun motiv de îngrijorare. Urmaţi instrucţiunile de pe ecran, totul ar trebui să decurgă fără probleme. Dacă aţi instalat si TouchWiz, la un moment dat vi se va solicita ce Launcher să pornească. Puteţi bifa opţiunea ca cel selectat să pornească în mod implicit cu telefonul. Dacă în orice moment doriţi să vă descotorosiţi de unul din ele puteţi face acest lucru utilizând Titanium Backup pe care il găsiţi pe Market.

Această versiune nu necesită recalibrarea bateriei, deoarece odată cu introducerea versiunii 1.9 al acestei portări s-a revenit la driver-ul bateriei din firmware-urile originale.

Această versiune a firmware-ului cu tot cu hotfix-ul inclus a fost testată intens de către mine o zi întreagă şi vă pot spune că odată cu trecea la noua versiune telefonul parcă răspunde mult mai bine la comenzi, iar animaţiile de ICS incluse sunt pur şi simplu adorabile!

Sper că am reuşit să ajut oarecum utilizatorii care nu au cunoştinţe tehnice prea avansate sau nu doresc să-şi bată prea mult capul. Voi reveni cu update-uri în zilele ce urmează. Răspund la orice fel de întrebări atâta timp cat sunt in legătură cu acest firmware şi/sau telefon. Numai bine!



Niciun comentariu: