luni, 11 noiembrie 2013

INAINTE si DUPA dezastru. Doua treimi din victimele taifunului din Filipine sunt copii

TACLOBAN Protv Ad

Doua treimi dintre victimele cauzate de taifunul Haiyan sunt copii relateaza echipele de salvatori care lupta sa gaseasca supravietuitori la trei zile de la trecerea unuia dintre cele mai violente taifunuri, conform Daily Mail.

Autoritatile din Filipine au declarat dezastru national anuntand ca numarul persoanelor afectate taifun se ridica la 4.3 milioane. Autoritatile filipineze au decretat, luni, stare de urgenta in localitatea

Tacloban din insula Leyte, una dintre cele mai afectate de dezastrul natural.

Tacloban, orasul-port situat la aproximativ 580 km sud-est de Manila, s-a ales cu tarmurile distruse complet. In cele mai afectate zone, valurile de peste 6 metri si vantul au ucis intre 10.000-20.000 de oameni si au lasat fara locuinte peste 500.000 de persoane, relateaza AP.

Orasul este teatrul unor scene de groaza, in timp ce supravietuitorii disperati cauta sa bea si sa manance. Imaginile surprinse imediat dupa trecerea taifunului arata enormitatea distrugerilor.

In Tacloban a fost impusa o interdictie de circulatie pentru toti rezidentii. Echipele de salvare nu au reusit sa ajunga peste tot in insula si multe zone sunt in continuare izolate, neexistand informatii privind starea populatiei.

Niciun comentariu: