miercuri, 20 noiembrie 2013

Optimizari0


SERVICII IT Optimizari SERVICII IT - Optimizari

Optimizarea este o etapa importanta in procesul de instalare a unui calculator / laptop sau atunci cand viteza lui scade considerabil. Prin optimizari se urmaresc cresterea performantelor calculatorului dumneavoastra.
In functie de necesitatile utilizatorului si ale utilitarelor instalate se stabileste memoria virtuala a calculatorului. Aceasta reprezinta o alocare de memorie pe spatiul hard-diskului (HDD-ului) utilizata ca memorie tampon in vederea scaderii timpului necesar procesarii operatiilor.
O alta optimizare consta in defragmentarea hard-diskului (HDD-ului). pe unitatea de disc dumneavoastra scrieti, stergeti sau rescrieti informatii de mai multe ori. Astfel, in timp informatiile nu mai sunt scrise consecutive, iar timpul necesar capului de scriere/citire al hard-diskului (HDD-ului) sa citeasca sau sa scrie informatia creste. Prin defragmentare se rearanjeaza informatia de unitatea de stocare (hard-disk HDD).
Optimizari se fac si la nivel de servicii. Unele sunt necesare, altele nu sunt necesare, in functie de necesitatile clientului. Blocand rularea serviciilor nefolositoare, memoria nu mai este atat de incarcata si calculatorul / laptopul ruleaza mai rapid.
Alte optimizari se fac la nivel de aplicatii. Unele aplicatii pot fi optimizate pentru a folosi strict functionalitatile de care aveti nevoie sau sa nu porneasca automat la pornirea calculatorului ci doar manual, atunci cand aveti nevoie de ele.
Prin curatarea Registrelor se castiga de asemenea performante.
Optimizari se fac si la nivel de baze de date. Prin aceste optimizari scade timpul necesar prelucrarii informatiilor, se realizeaza o rulare mai rapida a rapoartelor si multe altele.

Niciun comentariu: