marți, 5 noiembrie 2013

Ce smartphone mi se potriveste ?

Cum sa alegi un smartphone?



Şi iata ca a venit ziua cind ati decis ferm: “Atit! Ajunge sa traiesc in epoca de piatra. Imi arunc telefonul si-mi cumpar un smartphone!”.
Ei bine, sunteti gata sa faceti acest pas, dar apare intrebarea “Cum sa aleg un smartphone din acest numar gigantic de modele, ca mai apoi sa nu regret?”.
Punind pe primul plan problema alegerii, tineti minte, daca totusi v-ati hotarit sa cumparati un smartphone, atunci nu trebuie sa economisiti.
In primul rind, sa renuntati la ideea de a cumpara un smartphone al unui producator chinezesc – un astfel de gadget va poate deseori dezamagi, atit la calitate cit si la performanta.
In al doilea rind, cel mai important pentru utilizator este desigur ecranul. Ecranul nu trebuie sa fie doar luminos, dar sa aiba si o rezolutie mare, plus protectie impotriva zgirieturior. La moment unele din cele mai bune display-uri sunt cele realizate pe tehnologia Super AMOLED. Anume cu un astfel de ecran este echipat cel mai nou gadget Samsung – smartphone-ul Quad Core Samsung Galaxy S3 . Va va bucura si display-ul S-IPS al iPhone 4S.
În al treilea rind, procesorul. Aici e simplu – cu cit mai puternic, cu atit mai bine. Cele mai puternice la moment sunt cele cu patru nuclee.  Anume cu astfel de procesoare sunt echipate aproape toate smartphone-urile high end lansate recent, de exemplu HTC One X.
Cu memoria internă situatia este aceeasi ca si cu procesorul – cu cit mai mare cu atat mai bine.
Numarul 4 – camera foto. Decideti daca calitatea imaginii si functionalitatile camerei sunt prioritare pentru dumneavoastra. Daca fara sa va ginditi mult spuneti “Da”, atunci ar trebui sa acordati atentie la linia de smartphone-uri Sony Xperia care va vor bucura cu o camera de 12 megapixeli.
Si ultimul punct - sistemul de operare. La moment pe piata smartphone-urilor cele mai populare sunt sitemele de operare: iOS, Android si Windows Phone. Primele doua sunt mult mai populare si evident pentru ele veti gasi mai multe jocuri si aplicatii.
Cu toate acestea alegind un smartphone, sa stiti ca, desi este extrem de evoluat, e totusi un telefon. Daca aveti de gind sa efectuati careva sarcini mai complexe, ar trebui sa acordati atentie tabletelor.

Niciun comentariu: