miercuri, 30 octombrie 2013

Un peşte-vâslă uriaş

Un peşte-vâslă uriaş, supranumit "şarpe de mare", cu o lungime de peste patru metri, a fost descoperit pe o plajă din California.
Potrivit publicaţiei citate, este pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână când un astfel de peşte rar este descoperit pe o plajă din California, informează huffingtonpost.com.
De această dată, acel exemplar de peşte-vâslă uriaş a fost găsit vineri după-amiază în localitatea Oceanside.
Potrivit cotidianului U-T San Diego, peştele avea o lungime de peste patru metri, iar cadavrul său eşuat pe plaja din Oceanside a atras o mulţime de curioşi.
peşte-vâslă uriaş
Poliţia din Oceanside a contactat SeaWorld San Diego, The Scripps Research Institute şi National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Un angajat al NOAA a recuperat cadavrul peştelui, pe care l-a tăiat în mai multe secţiuni care vor fi studiate ulterior.
Deşi este foarte neobişnuit ca un astfel de peşte - care trăieşte în ape foarte adânci - să fie găsit în apropiere de ţărm, un pasionat de scufundări acvatice a descoperit duminică, 13 octombrie, plutind în apa din apropiere de Catalina Island, cadavrul unui al doilea peşte-vâslă uriaş, lung de 5,4 metri şi a avut nevoie de ajutorul a 12 persoane pentru a-l aduce la ţărm.
peşte-vâslă uriaş
Potrivit Catalina Island Marine Institute, peştele-vâslă uriaş poate să ajungă la lungimi de peste 15 metri şi sunt cei mai lungi peşti osoşi din lume.
Existenţa lor a stat la baza multor legende apărute de-a lungul istoriei despre celebrii "şerpi de mare"

Niciun comentariu: