joi, 17 octombrie 2013

Curățați carcasa de praf: multe calculatoare rulează mai rapid şi fac mai puţin zgomot când nu mai sunt înecate de praf.


Timp necesar
15 minute
Deschidere, curăţare, închidere
Spor de performanţă
20% în cazuri extreme
Praful izolează. Adesea, după luni sau chiar ani, o grămadă de praf se instalează în PC. În special, tandemul procesor-cooler este în pericol, din moment ce foarte mult aer este suflat aici prin fantele înguste ale radiatorului. Praful împiedică eliminarea în siguranţă a căldurii şi poate duce la supraîncălzirea procesorului. Acesta se protejează prin funcţionarea cu o frecvență viteză redusă (throttle). Curăţaţi calculatorul în mod regulat (odată la trei luni) cu un aspirator pentru a împiedica depunerea prafului.
Limitaţi pagefile-ul pentru accesa discul cât mai puțin Aveţi nevoie de

Timp necesar
3 minute
Restart
Spor de performanţă
15% mai rapid cu aplicaţii mari
Dacă pagefile-ul este prea mare, Windows-ul copiază inutil pe hard diskul încetinit şi îngreunează activitatea. Specificaţi mărimea la o cincime din memoria de lucru. Daţi clic dreapta pe „Computer”, mergeţi la „Advanced system settings” şi apoi, în căsuţa „Performance”, la „Settings”. La „Advanced”, în zona Virtual Memory, puteţi specifica mărimea fişierului.
Limitaţi pagefile-ul: încărcarea mai redusă a discului asigură o viteză crescută.
Ce altceva mai puteţi face pentru calculator
Dacă folosiţi Windows Vista sau chiar bătrânul XP, simpla trecere la Windows 7 poate duce la o creştere de performanţă.
Sistem nou de operare
Windows 7 nu numai că ocupă mai puţine resurse decât Vista, ci este şi mai uşor de folosit. Prin schimbarea sistemului de operare, puteţi obţine o creştere de 15% a performanţei.

Niciun comentariu: